LESSEN

Bij Garage TDI krijg je spellessengericht op de vaardigheden van acteurs. In de lesblokken staan elementair spel, tekst, improvisatie, stem en beweging centraal. De lesblokken duren gemiddeld 32 lesuren.

Naast de lessen, gegeven door het kernteam vinden er ook masterclasslessen plaats van acteurs en makers uit het werkveld.

Wij vinden het spelen voor publiek belangrijk, niet alleen omdat het hoort bij het spelen van theater, maar ook omdat het toewerken naar een concreet eindproduct de inzet, de leergierigheid en motivatie vergroot. Daarom sluiten we lesblokken af met een presentatie vorm in de eigen theaterzaal.

Stella van den Sigtenhorst (student Acteursopleiding HKU): "De lesblokken gaven mij de basis die ik nodig had voor het maken van de voorstellingen in het productiehuis"
IMG_6397_1.jpg
grimm_1.jpg

Xperimenten

XPeriment is de theatrale uitdaging van het leerplan 'talentontwikkeling'. In XPeriment wordt gewerkt aan innovatieve performances, eigenheid en creativiteit. De jonge spelers worden als makers uitgedaagd. Uit XPeriment vloeien voorstellingen voort die in een later stadium gespeeld kunnen worden voor publiek. Eerst in het eigen theater of op locatie in de buurt, daarna, mits succesvol gebleken, op festivals, in zalen, of elders. XPeriment is een soort van laboratorium waar geëxperimenteerd wordt met theatervormen, speelstijlen, teksten, niet alle daagse uitgangspunten et cetera.

Bart Roelofs (student Docenttheater NHL): "Tijdens een Xperiment kon ik helemaal los gaan vanuit m'n eigen ideeën en creativiteit. Heerlijk!"


Trainingsweken

In de trainingsweken worden de lessen, het onderdeel XPeriment en het maken en spelen van voorstellingen gecombineerd. In een trainingsweek speel je elke dag een voorstelling voor publiek. Naast het leerproces uit het spel en maakprogramma staat in deze week ook het functioneren in een groepsproces en de teambuilding centraal.

Speciaal voor de nieuwe deelnemers organiseert Garage TDI Talent met Pinksteren een trainingsweekend: De Proloog. Dit om hen alvast voor te bereiden op de intensieve trainingsweken en kennis te laten maken met de speelstijl en werkhouding van onze opleiding.

Luc van Schie (student Performance Maastricht): "Ik leerde in één trainingsweek meer als vier jaar JeugdTheaterSchool."


NiznO-14-07-25-papAug-441_1.jpg
bagage_1.jpg

Productiehuis

Garage TDI Talent maakt diverse producties. Wij vinden het belangrijk dat spelers, voordat zij audities gaan doen bij een HBO theateropleiding, weten wat het vak inhoudt. Het doorlopen van meerdere productieprocessen en het spelen van diverse soorten voorstellingen vinden wij daarom erg belangrijk. In de opleiding wordt onder andere een zaalvoorstelling, een locatievoorstelling en een themaproductie gemaakt. Ook is er ruimte voor kleinere projecten als straattheater, het spelen van een improvisatievoorstelling, jeugdtheater of bijvoorbeeld projecten die worden aangevraagd door de markt.