HET ENSEMBLE

BRANDSTOF - VOOROPLEIDING THEATER & PRODUCTIEHUIS


Brandstof bestaat uit 25 spelers tussen 14 en 21 jaar uit Noordoost-Nederland. Deze spelersgroep maakt voorstellingen, experimenteert met theatervormen en krijgt diverse lessen gericht op elementair spel, improvisatie, performen, camera acteren, beweging en stemtraining. Om toegelaten te worden tot het spelers ensemble van Brandstof moeten jongeren auditie doen.

Bij Brandstof leer je jouw theatertalent te ontdekken en in te zetten. Door middel van een curriculum gericht op het ambacht theater, persoonlijke ontwikkeling, eigenheid en ondernemerschap, bereiden we je voor op de diverse hbo-theateropleidingen die Nederland rijk is.

Ieder jaar spelen we op enkele grote festivals, in theaterzalen en op bijzondere locaties. We gaan in de zomer een week lang op trainingsweek, waar we elke dag vanuit het niets voorstellingen maken en spelen.

Gedurende het jaar wordt je begeleid door een team van docenten en makers, die allemaal ergens in het land zelf een docent, makers of acteursopleiding hebben gevolgd. Er wordt samengewerkt met de professionele tak van Garage TDI, maar ook met diverse andere professionele gezelschappen, schouwburgen, festivals of andere culturele instellingen.

Bij Brandstof werken we in blokken en projecten. Iedere deelnemer maakt circa 300 uur theater op jaarbasis. We werken in weekenden en tijdens schoolvakanties.

Brandstof van Garage TDI ontvangt, naast provinciale en gemeentelijke subsidie, ook de meerjarige rijksbijdrage voor talentontwikkeling van het FCP. Ieder jaar stromen er vier tot tien deelnemers door naar een hbo-theateropleiding. Sommigen van hen komen later als professional weer terug binnen Garage TDI!

Meer informatie over de lessen en projecten vind je hierP8110660website_2.jpg