Theaterhulpcentrale

Theaterhulpcentrale is een initiatief van Drents JeugdTheater Garage TDI. Met een enthousiaste pool van theater- en dansdocenten kunnen wij op korte termijn inspringen om door ziekte of verkoudheid gevelde leerkrachten te vervangen. Met de kunstdisciplines theater, dans, muziek en beeldend volgen we het reguliere lesprogramma, of delen van dat lesprogramma, dat de uitvallende juf of meester die dag ook gegeven zou hebben, maar nu behandeld vanuit een kunstperspectief. Vanuit actieve werkvormen verplaatst de lesstof zich van de tafel naar de vloer. Op deze manier zal de lesstof gevoeld, beleefd, gezien, geproefd en ervaren worden. Met andere woorden ‘embodied’, belichaamd worden. Kortom: een dag leren via de kunsten. 

Hoe ziet zo’n dag eruit?
De dag is opgebouwd uit de volgende bouwstenen:
Ontmoeten,
d.m.v. vragen stellen aan de klas, wie zijn jullie?
Associëren
, het onderwerp van de dag wordt van alle kanten bekeken.
Aanbieden
, de kunstdocent biedt theater-danswerkvormen aan die goed bij het onderwerp passen.
Onderzoeken,
de leerlingen gaan met werkvorm en onderwerp experimenten.
Maken,
de leerlingen gaan wat ze hebben gevonden vormgeven in een eindresultaat. Bv in de vorm van een scène, dans, tentoonstelling, tekst, gedicht, tekening, schilderij.
Presenteren,
ze tonen aan de andere groepen wat ze gemaakt hebben.
Reflecteren
, we kijken terug en zeggen goedendag.

Met onze theater- en dansdocenten hebben we een ‘koffer’ aan opdrachten, werkvormen en attributen gemaakt die een grote variatie kennen in dynamiek en concentratie. Deze koffer geeft hun tools om snel en doeltreffend de dag te kunnen vormgeven.

Wat is er nodig vanuit de school?
Een overdracht met informatie wat er die dag behandeld zou worden. Dat kan wat ons betreft op een half A-4tje. Een inlogcode van de computer en een mogelijkheid om gebruik te maken van het digibord.

Voor wie?
We bieden deze Theaterhulpcentrale aan voor de groepen 3 t/m 8 uit het basisonderwijs.

Aanmelden
We begrijpen dat het zoeken naar invalleerkrachten in deze tijd een lastige opgave kan zijn. En dat deze zoektocht soms lastminute geregeld moet worden. TDI heeft een team klaar staan van zeven ervaren en energieke docenten, allen met een onderwijsbevoegdheid en een Verklaring Omtrent Gedrag. Natuurlijk is het voor ons fijn om zo spoedig mogelijk te weten wanneer u onze Theaterhulpcentrale wilt inschakelen. Toch is het ook mogelijk om nog op de ochtend zelf ons te benaderen voor een docent. Wij kijken dan zo spoedig mogelijk of er een docent beschikbaar is en naar uw school toe kan komen.

Aanmelden kan via educatie@garagetdi.nl of via nummer 06 302 50935

Kosten
€ 285,- exclusief reiskosten van de docent

Voorbespreken?
Bent u als schoolleider of bestuurder geïnteresseerd in dit aanbod en zou u met ons verder willen praten om het aanbod nog meer op uw school toe te spitsen, dan is dit uiteraard mogelijk. We kunnen een afspraak maken, telefonisch, via zoom, of indien mogelijk bij u op school, of bij ons in de Garage in Assen.

Geïnteresseerd in een ander aanbod van Garage TDI
Uiteraard is het ook mogelijk om een workshopdag theater of dans bij u op school te regelen, of met één van onze verrassende jeugdtheatervoorstellingen bij u op school langs te komen.

Theaterhulpcentrale_website.jpg