Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Het theater wacht op je

Of je nou het liefst elke dag met theater bezig bent of omdat je je goed wilt voorbereiden op die gedroomde theateropleiding. Garage TDI helpt je verder te ontwikkelen in het theatervak. In onze vooropleiding onderzoek, experimenteer en maak je samen met ander jong talent eigen voorstellingen en speel je voor publiek door Noordoost Nederland. Op zondag 1 oktober 2023 organiseren we een auditie.

Is de Vooropleiding iets voor mij?

  • Je bent tussen de 14 en 19 jaar
  • Je vindt het leuk om samen met andere jongeren theater te maken
  • Je overweegt een theateropleiding te gaan volgen
  • Je bent beschikbaar in de meeste weekenden en vakanties

Wat gaan we doen?

Spannende energieke voorstellingen maken bestaande uit een mix van theatervormen zoals cabaret, dans, mime, muziektheater, nieuwe media of beeldend theater. Je zet het publiek aan tot denken, ontregeld of verrast mensen. Je speelt in theaters, op locatie en op festivals zoals Jonge Harten, Noorderzon en Puppet International. Ook krijg je auditietraining om je voor te bereiden op HBO theateropleidingen.

Auditie doen?

De auditie vindt plaats op zondag 3 maart 2024 van 10.30 – 17.00 uur bij Garage TDI, Industrieweg 8 in Assen. Aanmelden doe je via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Voor vragen app, mail of bel naar vooropleiding@garagetdi.nl / 0592-795412

Wie ging mij voor?

Lees hieronder de ervaringen van oud spelers Koen, Stella en Carina.

Wie ging mij voor?

Tijdens de Vooropleiding heb ik met inspirerende makers en getalenteerde spelers gewerkt, op verschillende prachtige locaties gespeeld en vooral heel veel spelervaring opgedaan. De lessen en projecten die ik er aangeboden heb gekregen hebben mij enorm geholpen in mijn groei als speler en mede dankzij de Vooropleiding ben ik toegelaten tot de toneelschool in Arnhem. De Vooropleiding van Garage TDI is gedurende vijf jaar voor mij een fijne en veilige plek geweest vol leermomenten, spelplezier en heel veel gezelligheid.

Koen Bordewijk
oud speler - Vooropleiding

Dankzij de vooropleiding heb ik onwijs veel vlieguren kunnen maken. Door de theatermentaliteit van de vooropleiding, waarin je in een korte tijd veel speelt en voorstellingen maakt, leer je goed improviseren en vol ergens voor te gaan. Die mentaliteit is in het huidige werkveld waarin ik als actrice en theatermaker werkzaam ben nog steeds heel bruikbaar. En zorgt er onder andere voor dat ik sta waar ik nu ben met bijvoorbeeld mijn eigen theatercollectief genaamd Firma Frictie.

Stella van den Sigtenhorst
oud speler - Vooropleiding

Tijdens de Vooropleiding heb ik mijn eerste stappen tot het worden van een autonome speler kunnen zetten.

Carina de Vroome
oud speler - Vooropleiding

Auditie doen?

Auditie doen

Praktische informatie