Dag Nacht op zolder (6+)

Een interactieve voorstelling aan de telefoon

Vandaag is het een bijzondere dag. Joost gaat voor het eerst logeren bij zijn beste vriend Philip. Philip woont in een grote boerderij, met veel dieren en een hooizolder. Daar spelen ze vaak. Vanavond mogen ze van de moeder van Philip voor het eerst op de hooizolder slapen. Met de zaklamp in de hand zijn ze, via een smal trappetje, naar boven geklommen. Daar liggen ze in hun slaapzakken op het hooi. Wat denk je, zullen ze snel in slaap vallen?

Vandaag is het óók een bijzondere dag omdat je voor het eerst een voorstelling door de telefoon gaat horen. Een telefoontheatervoorstelling. Als je belt krijg je live Joost en Philip aan de lijn. Zij nemen je mee op een spannend avontuur. Over dat je als je niets ziet, juist van alles kunt zien.

Dag Nacht op zolder vertelt het verhaal van Joost en Philip dat voorafging aan hun avontuur in de theatervoorstelling Dag Nacht van Garage TDI. Het is een spannend hoorspel via de telefoon, over bang zijn in het donker en de kracht van fantasie.

Spel, geluiden en muziek Joris Erwich en Tomm Velthuis
Tekst Céline Hoex
Dramaturgie Frederieke Vermeulen
Educatie Dorien Folkers

Ben je benieuwd naar dit verhaal? En wil je Philip en Joost ontmoeten aan jouw eigen telefoon? Geef je dan op voor deze unieke interactieve telefoontheatervoorstelling!

Reserveren
Onder aan de pagina kan je kiezen op welke middag jij het hoorspel live bij jou thuis via de telefoon wilt beleven en eventueel een voorkeurstijd daarbinnen. Na de reservering krijg je een bevestiging met een telefoonnummer en het precieze tijdstip waarop je binnen dit tijdsblok kunt inbellen. Na afloop hopen we op een vrijwillige bijdrage voor deze voorstelling, die speciaal is ontwikkeld voor de kinderen die thuiszitten in deze vervelende tijd. Je kunt alléén inbellen of samen met familie.

De theatertelefoonvoorstelling is beschikbaar in de periode van 21 april t/m 9 mei 2020 op:
Elke dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 14.00u en 16.40u.

Bij het veld opmerking in het reserveringsformulier mag je een voorkeurstijd invullen, mocht je echt op een bepaalde tijd niet kunnen.

We delen je na je reservering in op één van de volgende tijden. Hiervan krijg je een bevestiging van ons.
1. 14.00 - 14.20 uur
2. 14.25 - 14.45 uur
3. 14.50 – 15.10 uur

4. 15.30 - 15.50 uur
5. 15.55 - 16.15 uur
6. 16.20 - 16.40 uur

De theatertelefoonvoorstelling duurt ongeveer 20 minuten.

Wij verzoeken u de Telefoon Theatervoorstelling minimaal 24 uur van tevoren te reserveren.

Vergoeding
Mocht je deze telefoonvoorstelling willen ondersteunen dan kan je (na afloop) een vrijwillige donatie overmaken. Of word een jaar lang vriend van Garage TDI en ontvangt tevens 10% korting op voorstellingen in de Garage of tijdens jeugdtheaterfestival Art of Wonder. De donatie kun je opgeven via dit formulier.

Liever zelf geld overmaken? Dat mag ook. Ons IBAN is NL43INGB0009473818 op naam van Stichting Garage TDI.

Zelf thuis doorspelen na de voorstelling
Als je het avontuur van Joost en Philip gehoord hebt, en je zin hebt gekregen om thuis door te spelen, geven we je hier wat ideeën. Daar kun je ook het Monsterlied uit de voorstelling terughoren!
Wij vinden het heel leuk om te zien wat jullie hebben gebouwd, getekend, geschreven of gemaakt. Maak er een foto van en stuur die naar educatie@garagetdi.nl.
Wij maken een speciale Dag Nacht op zolder-pagina waar we al jullie kunstwerken laten zien. Veel maak- en luisterplezier!

Dag Nacht op zolder in de pers
Joost en Philip mochten samen met regisseur Celine Hoex op de radio komen van RTV Drenthe. Beluister hier de teaser van het interview, of het volledige interview hier.