Familiefestival KLEURRIJK (2+)

Ontdek de wereld van theater en kunst.

Familiefestival KLEURRIJK is een feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken.

Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? In KLEURRIJK kraakt en knispert het van de levende kunst. Kinderen vanaf 2 jaar én hun (groot-)ouders maken samen met de acteurs uit de theatervoorstellingen spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm, een unieke belevenis waarin publiek naar hartenlust kan ontdekken, spelen en bouwen.

Al in de foyer begint de ontdekkingsreis: Bezoekers onthullen een wondere wereld van kleuren en figuren, waar regels vervagen en fantasie en plezier alle ruimte krijgen. Kleine en grote kunstenaars spelen met de meest fantastische objecten in dit magisch groeiende museum. Bouw je eigen totempaal van abstracte vormen, duik in een levensgrote blokkendoos of verkleed je tot vierkant of cirkel, net als de acteurs uit de voorstelling Het grote kleurenballet, en maak een foto van je eigen gecreëerde, levensechte schilderij waarin jij met je gezin de hoofdrol speelt! In de aangrenzende zalen zijn twee theatervoorstellingen te zien die onderdeel vormen van de ontdekkingsreis*:

FOYER-BELEVING: STUDIO MAKY I.S.M. VILLA ZEBRA
DRAMATURGIE: Frederieke Vermeulen (Garage TDI)
LEEFTIJD: alle leeftijden
DUUR: doorlopend

VOORSTELLING GEEL (2+) door ‘Mime Wave’
In Geel vinden we alle tinten geel van Vincent van Gogh terug. Met mime, livemuziek en animaties wordt het publiek meegenomen door een geel meisje en een gele muzikant in een gele wereld. Tot er een blauw meisje met een blauwe koffer verschijnt. Dat hoort natuurlijk niet! Tot ze ontdekken dat ze met geel en blauw groen krijgen en zo uiteindelijk een kleurrijke wereld creëren.

SPEL / MAKERS: Anastasiia Liubchenko, Yung-Tuan Ku, Thijs Felperlaan
REGIE: Anastasiia Liubchenko
DRAMATURGIE: Dorien Folkers
DUUR: 35 minuten
LEEFTIJD: vanaf 2 jaar

VOORSTELLING HET GROTE KLEURENBALLET (4+) door ‘Theaterstraat | Meboer & Bakker’
Tromgeroffel. “Jongens en meisjes, welkom bij Het Grote Kleurenballet!”. Een grote gele bal met vrouwenbenen doet een spectaculaire draai, een stoere blauwe streep met armen beweegt strak op de maat van de muziek. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op. Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig maar ook groot en onhandig. Een voorstelling vol hilarische en slapstickachtige momenten.

Het Grote Kleurenballet is geïnspireerd op de beroemde choreografie het Triadische Ballet (1921) van Oskar Schlemmer Hierin komt abstracte, beeldende kunst letterlijk tot leven.

SPEL: Rianne Meboer, Suzanne Bakker, Tjebbe Roelofs
REGIE: Anne van Dorp
MUZIEK: Jolle Roelofs
VORMGEVING: Calle de Hoog en Daphne Karstens
DUUR: 50 minuten
LEEFTIJD: vanaf 4 jaar

* Per theater kan het programma verschillen. Check en kijk goed welke voorstellingen zijn geprogrammeerd binnen dit concept.

KLEURRIJK wordt geproduceerd door 2-ater producties in coproductie met Drents JeugdTheater Garage TDI. En mede mogelijk gemaakt door Fonds21, Prins Bernard Cultuur Fonds, Janivo Stichting, Emmaplein Foundation en Fiep Westendorp Foundation.

Links: https://vanaf2.nl/voorstellingen/644062/