Kahraman

Drie nieuwkomers verrichten een heldendaad en krijgen als beloning een verblijfsvergunning. Kahraman (Farsi voor held) is een muzikale audiovoorstelling van Garage TDI die je via je eigen koptelefoon kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Via een immersieve 3D audiobeleving en een grafische mini roman in je hand word je door jongeren uit Nederland, Iran en Turkije meegenomen in het verhaal. Een voorstelling over de manier waarop wij denken in termen van helden en schurken.

De beeldvertelling is ontworpen door Cezara Gurau, het geheel wordt sferisch ondersteund door celliste Amber Docters van Leeuwen. Geluidsontwerper Rinse de Jong creëert het echte voorstellingsgevoel, alsof de spelers in je woonkamer rondlopen en je naast een cello zit.

Concept en Regie: Zen Roorda
Graphic novel /grafische vertelling: Cezara Gurau
Advies: Remco van Zandvoort
Spel: Ella Albers, Zeynep Beyza Arslan, Jasmijn van Hoorn, Yekta Odoomi, Mani Norouzian, Roos Benjamins & Viggo Span
Compositie en muziek: Amber Docters van Leeuwen
Geluidsontwerp: Rinse de Jong

Het grafisch hoorspel 'Kahraman' is vanaf 3 september verkrijgbaar. Vooraf zou het exclusief te beluisteren zijn tijdens het Preuvement in Assen en Noorderzon Festival of Performing Arts & Society. Helaas kan dit vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan.

Met dank aan: Draagvlakactiviteitenfonds (Vluchtelingenwerk Nederland), NCP-Fonds en onderstaande structurele subsidiënten.