Kanoet (6+)

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over wadvogels. Hij heeft alles alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert, met hulp van de kinderen uit het publiek, het verhaal zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen... Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich, net zoals de kanoetenkuikens, goed alleen kan redden. En als hij het antwoord niet weet, heeft hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding.

De “digitale rol” van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kanoet is een coproductie met Stichting Pier21

GROEP: 3-4-5-6-7-8
DUUR VOORSTELLING: 50 minuten

TEKST: Bouke Oldenhof
REGIE EN DRAMATURGIE: Frederieke Vermeulen
SPEL: Sjoerd Meijer (en Theunis Piersma op beeld)
ADVIES: Jos Thie
VORMGEVING: Freja Roelofs en André Kok
MUZIEK: Sytze Pruiksma
FOTO: Marcel van Kammen
MET DANK AAN: Theunis Piersma (hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen), Jan van de kam en Joop van Brakel

Agenda

oktober 2022

Datum & Tijden
Type
Plaats
Locatie
Opmerking
ma 3 okt. 10.30 en 13.15 uur
schoolvoorstelling
Heerde
di 4 okt. 09.00, 10.30 en 13.15 uur
schoolvoorstelling
Heerde
ma 10 okt. 10.30 en 13.15 uur
schoolvoorstelling
Amsterdam
di 11 okt. 10.30 uur
schoolvoorstelling
Amsterdam