Man met het stenen hart (6+)

Hans woont met zijn moeder en de koe en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven.
Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar in zijn borst maar hij hoeft in elk geval niet meer te huilen. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Het kan hem niets schelen, haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart!
Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed met hem af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken.

DE MAN MET HET STENEN HART is een verteltheatervoorstelling over empathie, communicatie, emoties en onverschilligheid. Een vertelling met 2D-figuren in een miniatuur coulissendecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.

Spel en muziek: Sijmen de Jong
Regie en tekst: Henk de Reus
Vormgeving: Louise Caspers
Assistent vormgeving: Sinne Brink
Foto's: Jeanet Bouwmeester
Doelgroep vrije voorstellingen: 6+
Kerndoelen: Kunstzinnige Oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld: Mens en samenleving en Tijd.
Duur ca. 50 minuten
Speelperiode: gehele periode, do t/m zo
Max. aantal toeschouwers : 120/200
groep: 3 t/m 6

De man met het stenen hart is mede mogelijk gemaakt door:
M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting
BNG Cultuurfonds
Madurodam Kinderfonds