Nietjes

Gebruik jij weleens een nietje? Vast wel.
Iedereen gebruikt nietjes.
Nietjes houden de zaak bij elkaar.
Overzichtelijk, snap je?
Prettig.
Rustig.
Nietjes zijn belangrijk.
Maar wat als je voelt dat het nietje je klem houdt?
Alsof je een pak papier bent met een nietje er door geramd.
Potdicht.
Muurvast.
Zie je daar dan maar eens van los te maken.

‘Nietjes’ is gebaseerd op het gelijknamige hoorspel van Heleen Verburg geschreven in 1995. De voorstelling ‘Nietjes’ speelt zich af in een nietjesfabriek. De directrice van de fabriek vraagt Tom, haar grootste werknemer, om haar bureau uit het raam te gooien. Tom is door het voorval van slag en reageert zich thuis af op zijn vrouw. Een ruzie ontaardt. Over drie personages en een geit die alle drie niet kunnen ontsnappen aan de door henzelf opgelegde eisen.

‘Nietjes’ is een tragikomedie over het vastzitten in een kapitalistisch systeem en de strijd om je daarvan los te maken. En over de doorgeschoten rol van werk in deze tijd gebaseerd op status, presteren en succes. De voorstelling wordt gespeeld door jongeren van Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis.

Boek theater in je tuin
'Nietjes' is van 10 juni tot en met 26 september te boeken als voorstelling voor in je eigen tuin. De kosten zijn €100,- plus €5,- voor elke toeschouwer. Kijken jullie de voorstelling met z'n vieren? Dan zijn de kosten €120,-. Interesse? Neem dan contact met ons op via info@garagetdi.nl. En misschien speelt 'Nietjes' dan deze zomer wel bij jou in de achtertuin!

Regie: Stella van den Sigtenhorst
Spel: Anne-Fleur Jonker/Ella Albers, Muze Brink en Koen Bordewijk
Vormgeving: Floris Barnhoorn
Fotografie: Moon Saris