Remoria d'Amore

Nog niet zo heel lang geleden sloegen we verhalen en onze herinneringen op in grote rechthoekige zwarte objecten. Deze objecten werden uitgeleend in winkels tegen betaling, genaamd: de videotheek. In 2004 telde het aantal videotheken in Nederland nog 1200. In Assen waren dat er vijf. Tegenwoordig zijn ze bijna allemaal uitgestorven en is er in Assen geen meer te bekennen.

Maar in juni is de videotheek terug! Als een ode aan de herinnering. En kun je net zoals vroeger binnenwandelen. Is het nog zoals je dacht dat het was? Of heb je het stiekem toch mooier gemaakt in je herinneringen? Verlangen naar vroeger. Iedereen kent dat gevoel. Want maken we niet allemaal onze herinneringen een klein beetje mooier dan dat ze zijn?

Remoria d’Amore is een theatrale ervaring over herinneringen en het idealiseren van je verleden. Gemaakt door theatermaker Karel Hermans samen met de spelers van het tussenjaar van de vooropleiding van Garage TDI. De ervaring beleef je alleen of met z’n tweeën. Niet geschikt voor mensen met claustrofobie of die slecht ter been zijn.

Deze voorstelling is onderdeel van het Art of Wonder-programma. Tickets zijn verkrijgbaar via artofwonder.nl

Makers en spelers
Regie: Karel Hermans
Vormgeving: Afke Manshanden
Grafische vormgeving: Dylan Hayes
Spel: Kyona Postma, Koen Bordewijk, Imara Cheizoo, Pien Malewicz en Miriam Wolynski
Kostuum: Hadewych ten Berge
Video: Vincent Westra en Dylan Hayes
Muziek: Vincent Westra

Agenda

mei 2022

Datum & Tijden
Type
Plaats
Locatie
Opmerking
di 31 mei Doorlopend
openbaar
assen

juni 2022

Datum & Tijden
Type
Plaats
Locatie
Opmerking
wo 1 jun. Doorlopend
openbaar
assen
do 2 jun. Doorlopend
openbaar
assen
vr 3 jun. Doorlopend
openbaar
assen
za 4 jun. Doorlopend
openbaar
assen