Richard de derde

In 1483 besteeg Richard, de hertog van Gloucester de troon van Engeland. En dat ging niet zonder slag of stoot: iedereen die hem in de weg stond liet hij gewelddadig ombrengen. William Shakespeare beschreef Richards bloederige en schaamteloze greep naar de macht in zijn tijdloze toneelstuk. In deze verteltheater bewerking van de schurkentragedie van Shakespeare staan machtswellust, manipulatie en (on)menselijkheid centraal. Je wordt als publiek meegenomen in een zoektocht naar de beweegredenen van deze historische schurk: Koning Richard, de derde.

Richard de derde wordt gespeeld door spelers van de theatervooropleiding van Garage TDI. Binnen de vooropleiding bereiden jongeren uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel, zich na toelating met auditie, zich voor op een hbo-theateropleiding. De spelers ontwikkelen hun talent en eigenheid door middel van een uitgebreid en divers lesprogramma, het aangaan van experimenten en het ondergaan van productieprocessen.

Tekstbewerking: David Westera
Regie: Remco van Zandvoort en David Westera
Spel: Anne-Fleur Jonker, Koen Bordewijk en Viggo Span

Richard de derde is deze zomer te zien tijdens Noorderzon Festival of Performing Arts & Society en Shake Festival Diever.

Agenda

juni 2022

Datum & Tijden
Type
Plaats
Locatie
Opmerking
do 2 jun. 19.00 + 20.00 + 21.00 uur
openbaar
Diever
vr 3 jun. 19.00 + 20.00 + 21.00 uur
openbaar
Diever