Het TDI-Drive-In-Theater

LET OP: 1 KAARTJE PER AUTO BESTELLEN!


Brandstof TDI XPeriment

Bij Garage TDI hebben we ervaring met het maken van voorstellingen waarbij een auto/voertuig centraal staat. Nu zetten we het publiek in de auto neer om te kijken naar voorstellingen op een speelvloer die we creëren op ons eigen parkeerterrein bij de Garage: Het TDI-Drive-In-Theater. Op 28 en 29 augustus speelt de vooropleiding Brandstof TDI hier verschillende eenakters en korte performances. Normaal gesproken maakt de vooropleiding deze experimenten speciaal voor Noorderzon Groningen en het Preuvenement in Assen. Helaas kunnen deze activiteiten i.v.m. het coronavirus dit jaar niet doorgaan. Toch gaan we deze zomer weer een hoop mooie nieuwe dingen maken. En al deze nieuwe activiteiten verdienen een podiumplek in het TDI-Drive-In-Theater.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je bestelt via de online ticketservice een kaartje voor de voorstelling. Je rijdt naar het parkeerterrein van Garage TDI aan de industriewe 8. Je laat je kaartje zien (kan ook via de telefoon!), je krijgt je zakje met snacks en drinken en de auto wordt geleid naar de daarvoor bestemde parkeerplek. Op het terrein staat een podium. Het geluid van de muziek en de teksten van de acteurs komen binnen via de autoradio. Er wordt vooraf duidelijk gemaakt op welke radiofrequentie afgestemd kan worden. Zorg dat je weet hoe je een frequentie uitkiest op je autoradio.

Er zijn verschillende korte acts te zien. Deze duren bij elkaar in totaal ongeveer een uur. Je kunt kiezen of je het blok van 19:30 uur tot 20:30 uur wilt zien of die van 21:00 uur tot 22:00 uur. Beide blokken bevatten dezelfde voorstellingen.

DE EXPERIMENTEN

“U weet wat we denken”

Regie: David Westera

Ik, ik en ik zijn wij geworden. Drie keer één is toch weer één. Wij hoeven geen eigen stem, geen eigen woorden. Wij doen het samen. Alleen maar samen. Alleen, maar samen.

In “U weet wat we denken” duiken drie spelers in het grijze gebied tussen samen en alleen. Wat doet samenzijn en groepsvorming met ons eigen ik? Waar blijft het individu als het meegaat met het collectief? En waarom haten we alleen zijn terwijl we er soms ook naar snakken? Alleen samen, of samen alleen?

“Richard, de Derde”

Tekst: David Westera

Regie: Remco van Zandvoort en David Westera

In 1483 besteeg Richard, de hertog van Gloucester de troon van Engeland. En dat ging niet zonder slag of stoot: iedereen die hem in de weg stond liet hij gewelddadig ombrengen. William Shakespeare beschreef Richards bloederige en schaamteloze greep naar de macht in zijn tijdloze toneelstuk. In onze verteltheater bewerking van dit bloedstollende verhaal staan machtszucht, manipulatie en (on)menselijkheid centraal. De spelers nemen het publiek mee in een zoektocht naar de beweegredenen van deze historische schurk: koning Richard, de Derde.


“Blaaskaak”

Regie: Zen Roorda

Wie wind zaait, zal onheil oogsten. In dit experiment volgen we de actievoerders die zich inzetten tegen de bouw van windturbines in Drenthe en Groningen. Hierin wordt de parallel gemaakt met Cervantes zijn beroemde roman Don Quichot van La Mancha. We volgen Don Quichot en zijn trouwe kameraad Sancho Panza die zich verzetten tegen een windmolenpark in het noorden. “In uw ogen zijn wij terroristen. Wij vinden van niet. Wij zijn verzetsmensen. Dat waren wij niet. We waren gewone burgers. Maar die zijn bedrogen door boeren en bestuurders. Afzender: De door de overheid en initiatiefnemers van windparken belazerde, belaagde, bedreigde en tot nu toe als uitschot behandelde burgers uit Groningen en Drenthe”.


Shakespeare's greatest hits vol. 1

Regie: Nina Kok en Roel Tichelaar

Een ode, of een theatrale ballade aan William Shakespeare. Onder leiding van Roel Tichelaar en Nina Kok gingen spelers van Brandstof tijdens de trainingsweek in Gasselte een dag los op het werk van de grote toneelschrijver William Shakespeare. Zet je schrap voor een overload aan personages en fragmenten uit zijn werk en ga mee op deze muzikale theatrale trip door de (on)bekende toneelstukken van Shakespeare. 


Schema

Vrijdag

Blok 1: Richard, de Derde, U weet wat wij denken en Shakespeare’s Greatest hits

Blok 2: Blaaskaak, Richard de Derde en Shakespeare’s Greatest hits

Zaterdag

blok 1: Shakespeare’s greatest hits vol. 1, Blaaskaak en U weet wat we denken

blok 2: Blaaskaak, U weet wat we denken en Richard de Derde


LET OP: 1 KAARTJE PER AUTO BESTELLEN!