Wagners Ring (6+)

De grootste opera ter wereld in een klein uur theater

Richard is componist. En wat voor één! Hij is een genie.
Om dat te bewijzen verzint hij ter plekke - voor de ogen van het publiek - een geweldige, allesomvattende opera. Over de held Siegfried, over het Rijngoud, over Freya en Wotan, en natuurlijk over de machtige Ring. Een opera die speelt in de tijd dat het water van de Rijn nog zo helder was dat je het gewoon kon drinken.
Cosima, het buurmeisje, bewondert Richard en helpt hem om zijn verhaal te verbeelden en te verklanken. Hierbij wordt letterlijk alles uit de kast gehaald: live muziek en zang, duplo-speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Allemaal meer dan levensgroot te volgen op projectieschermen. Zoveel verbeelding, dat kan natuurlijk niet goed gaan. Al gauw zijn de figuren zó tot leven gekomen dat ze niet meer in de hand te houden zijn. Het verhaal begint zichzelf te vertellen en neemt noodlottige wendingen die Richard noch Cosima kunnen stoppen. 
 
Wagners Ring is een muziektheaterproductie over het creëren van een meesterwerk. De voorstelling is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens beroemde opera "Der Ring des Nibelungen". Wagner werkte 21 jaar aan dit immense kunstwerk. De voorstelling duurde aanvankelijk meer dan drie dagen. Garage TDI heeft deze grootse opera bewerkt naar één uur meeslepend jeugdtheater. Onvermijdelijk wordt hier en daar een loopje genomen met de echte Wagner en de echte opera.

TEKST: Jan Veldman
SPEL: Sijmen de Jong 
MUZIEK EN SPEL: Esther Lindenbergh 
REGIE: Henk de Reus
SCENOGRAFIE: Peter Hiemstra
ANIMATIES: Harry Arling
KOSTUUMS: Geertje de Boer
FOTO: Jeanet Bouwmeester en Silvian Ilgen
TRAILER: Lancelot Video

Wagners Ring is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens kunstwerk ‘Der Ring des Nibelungen’. Onvermijdelijk wordt hier en daar met de echte Wagner en de echte Ring een loopje genomen.

Wagners Ring is mede mogelijk gemaakte door de volgende partners:


Agenda

februari 2022

Datum & Tijden
Type
Plaats
Locatie
Opmerking
do 17 feb. 10.45 en 13.45 uur
schoolvoorstelling
Dilsen-Stokkem
vr 18 feb. 10.45 en 13.45 uur
schoolvoorstelling
Dilsen-Stokkem