Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Videoportretten van Vera Vos

Vormgever Vera Vos is tijdens het Oerlab voor de Toekomst bij verschillende inwoners van de Gemeente Noordenveld op bezoek geweest. Hier heeft ze meegelopen en interviews afgenomen om zo een videoportret te kunnen maken. Deze waren tijdens het Oerlab voor het eerst te zien. De portretten zijn terug te zien via de link hieronder.

Femke & Truus Faber

Vera Vos ging langs in gemeente Noordenveld op zoek naar generaties met dezelfde passie op het platteland in/rondom Norg. In Roden/Tolbert ging Vera zo langs Femke Faber & haar oma Truus Faber. Beiden zijn helemaal verknocht aan de naaimachine en delen de passie voor kleding/handwerk. Femke leert op dit moment de kneepjes van het vak van haar oma. Femke Faber organiseert o.a. ook de klerenruil tijdens het Oerlab in Norg. Dit initiatief zal worden doorgezet door een groep enthousiastelingen (waaronder ook Femke) in de vorm van het OplapLab in het dorpshuis in Norg.

Het OplapLab is vanaf vrijdag 26 april wekelijks in de Brinkhof in Norg.

Germ & Daan

Vera Vos ging langs in gemeente Noordenveld op zoek naar generaties met dezelfde passie op het platteland in/rondom Norg. In Norg ging Vera langs bij Molen Noordenveld, 1 van de 2 molens in Norg, waar Germ & Daan erg actief zijn. Germ is er soms bijna wel dagelijks even te vinden & Daan eens in de 2 weken op de zaterdag. Dana woont tegenover de molen & is zo verknocht geraakt aan de ambacht van het molenaarsvak. Van beiden liggen hun roots in Norg & delen hun liefde voor Norg & de molen.

Daphne, Albert & Annet Flik

Vera Vos ging langs in gemeente Noordenveld op zoek naar generaties met dezelfde passie op het platteland in/rondom Norg. In Norg ging Vera langs bij de familie Flik. Ondernemend en erg actief binnen het dorp is de familie Flik wel. Annet & Albert runnen schoenenwinkel Flik in Norg & dochter Daphne startte haar eigen onderneming Daphmedia, waarbij ze ondernemers & particulieren helpt op het gebied van ontwerp & marketing. Ze vertellen over hun gedeelde passie voor ondernemen, maar ook over hun binding met Norg.

Lennard & Hermen

Vera Vos ging langs in gemeente Noordenveld op zoek naar generaties met dezelfde passie op het platteland in/rondom Norg. In Huis ter Heide ging Vera langs bij Boer Hoorn, het aspergebedrijf van Hermen. Lennard komt uit Veenhuizen, volgde de opleiding akkerbouw en is al heel wat jaartjes met vol liefde aan het werk op het bedrijf. Hij deelt de enorme passie met Hermen voor asperges, akkerbouw in het geheel, maar ook voor het platteland/de omgeving.

Carlos & zijn muziekleerlingen

Vera Vos ging langs in gemeente Noordenveld op zoek naar generaties met dezelfde passie op het platteland in/rondom Norg. In Norg ging Vera langs bij de opening van het Oerlab project eind Maart, waar de schoolband onder leiding van Carlos optrad. Roos & Jolie wonen beiden in Norg & gitarist Jesse in Assen. Ze leerden elkaar kennen via de schoolband en vertellen wat muziek (en de schoolband) voor hun betekent. De passie voor muziek delen ze met hun muziekdocent & dorpsgenoot Carlos.

Meer weten over Oerlab voor de Toekomst?

Laat je e-mailadres achter. Zo ben je als een van de eersten op de hoogte van nieuws rondom Oerlab voor de Toekomst.