Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

23 maart 2023

‘Oerlab voor de Toekomst’ gaat landen in Norg

Garage TDI - Jeugdtheater Drenthe komt met een nieuw project: Oerlab voor de Toekomst. In dit Oerlab doen zij samen met bewoners participatief onderzoek naar thema’s die actueel zijn én relevant voor de toekomst. In dit creatieve onderzoekslaboratorium (met keuken, workshopplek, theater en kunstkabinet) kun je koffiedrinken, meehelpen in de tijdelijke moestuin, ideeën inbrengen over de toekomst een meedoen met allerhande workshops. We proberen samen die toekomst vorm te geven via kunst: theater, tekst, beeld en muziek. Via creatieve workshops, gesprekken, activiteiten en presentaties probeert Garage TDI samen met bewoners grip te krijgen op de leefomgeving, de wereld onder onze voeten. In het Oerlab voor de Toekomst kan iedereen, jong en oud, meedoen.

Oerlab voor de Toekomst op de Natuurplaats in Norg

Tussen 29 maart en 8 april 2023 wordt het Oerlab voor de Toekomst uitgetest door middel van een pilot op de Natuurplaats in Norg. Het thema van de eerste Oerlab-editie is ‘de voedingsbodem’, zowel in letterlijke als figuurlijke zin: Wat groeit er goed op de plek waar we leven, en wat (nog) niet? Wat heeft deze bodem nodig, nu en in de toekomst? Wat heb je als bewoner van dit gebied nodig om beter te kunnen wortelen en groeien? Hoe kunnen we - zelf en gezamenlijk - de grond waarop we leven vruchtbaarder maken?

Op 1, 2, 7 en 8 april zijn er workshops en voorstellingen rondom het Oerlab op de Natuurplaats. Zo is Meesterlijke Bomen (jeugdversie) een luisterwandeling voor iedereen vanaf 4 jaar over bomen en hun communicatie onder de grond, gaat de voorstelling Tot op de bodem over het bodemleven en kun je tijdens een wandeling op zoek naar eetbaar onkruid.

Op de andere dagen vinden er activiteiten plaats voor het onderwijs (PO en VO) uit de omgeving. De officiële vijfweekse editie van het Oerlab voor de Toekomst vindt plaats in het najaar in het centrum van Norg. Meer informatie over het programma en alle activiteiten vind je op garagetdi.nl/oerlab

Garage TDI zoekt samenwerkingspartners in Norg e.o.

Oerlab voor de Toekomst is een plek voor samenwerking, samen maken en samen filosoferen over de toekomst. In het Oerlab komen zoveel mogelijk verschillende perspectieven samen: Wat kunnen we van elkaar leren? Wat nemen we mee uit het verleden? En wat niet? We zoeken daarom zoveel mogelijk lokale personen en instellingen die hun eigen perspectief meebrengen op het thema.

Garage TDI is op zoek naar lokale boeren/tuinders, culturele instellingen, verenigingen (sport, muziek, toneel, historisch, etc.), scholen, natuurorganisaties, zorginstellingen etc. in de omgeving van Norg om een inhoudelijke samenwerking aan te gaan. Dus, ben jij een partij die graag:

  • mee wil denken over een duurzame toekomst voor jong en oud
  • deelname aan kunst en cultuur wil bevorderen
  • nieuwe, blijvende activiteiten van de grond wil krijgen

dan komen we graag met jou in contact!

Op vrijdag 31 maart van 15:00 - 17:00 is er een informatiebijeenkomst bij het Oerlab op de Natuurplaats voor geïnteresseerden en (potentiële) samenwerkingspartners. Wil je als persoon of organisatie meedenken over het Oerlab? Dan ben je van harte welkom op 31 maart. Aanmelden verplicht via info@garagetdi.nl. (Let wel: er is beperkt plek.) Voor meer informatie over het Oerlab voor de Toekomst zie de website.

Meer weten over het theatertussenjaar?

Vragen over de auditie of over het programma? Neem gerust contact met ons op.