Nieuwsoverzicht

11 oktober 2021

Vacature administratief medewerker

Vacature administratief medewerker (0,5-0,7 FTE)

 Drents JeugdTheater Garage TDI

Garage TDI is een huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroep aanwezig is. Een garage is een werkplek. TDI staat voor Theater- & DansIndustrie. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt.

 Garage TDI bestaat uit vijf onderdelen:

·       Er worden professionele jeugdtheater- en familievoorstellingen gemaakt, die spelen door het hele land.

Meer lezen…
IMG_6649.JPG
29 september 2021

Lessen jeugdtheaterschool Dynamo TDI weer van start

Vanaf eind oktober gaan de lessen van Dynamo TDI, de jeugdtheaterschool van Garage TDI, weer van start. In Assen, Beilen, Coevorden, Hoogeveen, Meppel en Norg organiseert Dynamo TDI theaterlessen voor kinderen tussen 6 en 8 jaar, tussen 9 en 12 jaar en voor jongeren vanaf 12 jaar. Kinderen kunnen zich aanmelden voor een proefles of een kijkje nemen tijdens de open dag op zaterdag 9 oktober in Assen.

Bij jeugdtheaterschool Dynamo TDI staan fantasie, plezier, ontdekking, samenspel en het ambacht toneelspelen centraal. De theaterlessen worden gegeven door professionele theaterdocenten. Naast de wekelijkse lessen worden er jaarlijks diverse extra theateractiviteiten, zoals een Mysterie-theaterdag, het Young…

Meer lezen…
WEB_ArtOfWonder_2019_fotoMoonSaris_7346.jpg
25 augustus 2021

Kaartverkoop jeugdtheaterfestival Art of Wonder van start

Zaterdag 28 augustus om 10:00 uur gaat de online kaartverkoop van de vierde editie van jeugdtheaterfestival Art of Wonder van start. Op het programma staan onder andere voorstellingen van Meneer Monster, Het Kleine Theater, Garage TDI, Hoge Fronten/Lieke Benders en van een groep Italiaanse gezelschappen die werken onder de koepel Campsirago Residenza. Daarnaast zien bezoekers straattheater-acts en kunnen zowel jong als oud deelnemen aan verschillende workshops. Het festival wordt georganiseerd door Drents JeugdTheater Garage TDI uit Assen.

Voorstellingen, straattheater en workshops

Meer lezen…
WEB_ArtOfWonder_2019_fotoMoonSaris_7290.jpg
21 juli 2021

Art of Wonder gaat door maar in een aangepaste vorm

Naar aanleiding van de coronapersconferentie op 9 juli hebben we besloten dat het festivalweekend dit jaar in een enigszins afgeslankte vorm plaatsvindt. Hoewel de huidige maatregelen momenteel tot 13 augustus gelden, willen we ons zo goed mogelijk voorbereiden op een veilige editie in september. Het festivalweekend duurt daarom twee in plaats van drie dagen, van 18 t/m 19 september. Ook is de avondprogrammering een stukje korter en het programma buiten het festivalhart in de Gouverneurstuin is minder uitgebreid dan onder normale omstandigheden. Daarmee vervalt dus helaas ook de traditionele feestelijke opening op de vrijdagmiddag.

De vierde editie van Art of Wonder zou eigenlijk plaatsvinden in juni 2020, maar…

Meer lezen…
WEB_GarageTDI_Nietjes_fotoMoonSaris_8140.jpg
13 juli 2021

Zomernieuws Garage TDI

Voor de meesten is het bijna zomervakantie! Wij werken deze zomer door aan onze producties en projecten. Aan het eind van de zomer kom je ons (hopelijk) ook weer tegen op verschillende festivals. Zoals bij Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, het Preuvement en Shake Festival Diever. Want gelukkig zijn er nog steeds dingen die wel mogelijk zijn en door kunnen gaan.

Filmopnames educatieproject over Bartje

Bartje is gevonden! Na een succesvolle castingdag afgelopen maand hebben we een jongetje geselecteerd die de rol van Bartje gaat vertolken in enkele korte video’s die we in de zomervakantie gaan maken. Deze video’s zijn onderdeel van een educatieproject voor kleuters dat we samen met het…

Meer lezen…
kerstproductie2020.JPG
12 juli 2021

Deelnemers gezocht voor muziektheatervoorstelling over mythes uit het Hoge Noorden

Dit najaar maakt Garage TDI samen met jongeren van onze vooropleiding Brandstof TDI, professionele muzikanten en bewoners uit Assen de voorstelling ‘Kwasir, schepper van het feest’. Een muzikale kerstvoorstelling gebaseerd op mythes uit het Hoge Noorden. De voorstelling speelt in december in de wijken Marsdijk, Peelo, Centrum, Assen-Oost en Lariks/Pittelo. Garage TDI is nog op zoek naar deelnemers uit Assen die op verschillende manier mee willen doen.

Over de voorstelling ‘Kwasir, schepper van het feest’

Kwasir, schepper van het feest’ is een…

Meer lezen…
bartje.jpg
7 juni 2021

Garage TDI en het ICO organiseren castingdag voor educatieproject over Bartje

Samen met het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur maken we in het kader van een educatieproject deze zomer voor kleutergroepen uit het basisonderwijs drie korte video’s ter kennismaking met Bartje. Rondom deze video’s wordt een programma ontwikkeld voor kleuters waarin allerlei thema’s van vroeger en nu op een speelse manier worden aangeboden. De kleuters doen onderzoek in de natuur, over eten, kleding, gewoontes en rituelen. Op woensdagmiddag 16 juni vanaf 15:00 uur organiseren we een castingmiddag. We zijn op zoek naar een jongen van 7/8 jaar die het hoofdpersonage kan spelen en zowel jongens als meisjes van diezelfde leeftijd die willen figureren als de klas van Bartje.

Wie was Bartje ook…

Meer lezen…
Campagnebeeld Nietjes_liggend_WEB_GarageTDI_Nietjes_fotoMoonSaris_4075.jpg
27 mei 2021

Tragikomische voorstelling 'Nietjes' in première

Op zaterdag 5 juni gaat de voorstelling ‘Nietjes’ van Brandstof TDI, de theatervooropleiding van Garage TDI, in première. De voorstelling speelt die dag twee keer voor maximaal 30 personen per voorstelling in de tuin van de Ondernemersfabriek in Assen.Nietjes’ is een tragikomedie over het vastzitten in een kapitalistisch systeem en de strijd om je daarvan los te maken. In regie van Stella van den Sigtenhorst.

De voorstelling ‘Nietjes’ speelt zich af in een nietjesfabriek. De directrice van de fabriek vraagt Tom, haar grootste werknemer, om haar…

Meer lezen…
Campagnebeeld Record.jpg
3 mei 2021

Kaartverkoop luisterervaring Record van start

Jaar na jaar worden er warmterecords gebroken. Om de vergelijking met de huidige crisis te maken zou je kunnen zeggen dat klimaatverandering een pandemie in slow-motion is. Maar wat nou als deze klimaatcrisis in sneltreinvaart zou plaatsvinden? Jongeren van het theatertussenjaar van Brandstof TDI onderzoeken in 'Record' hoe onze wereld er dan uitziet en hoe de mens reageert op plotselinge veranderingen. Met een speciale rol voor een gevonden geluidsrecorder.

'…

Meer lezen…
ArtOfWonder_2019_fotoMoonSaris_7926.jpg
7 april 2021

Jeugdtheaterfestival Art of Wonder verplaatst naar september 2021

Het jeugdtheaterfestival Art of Wonder vindt dit jaar niet in juni plaats maar in september. Vanwege de onzekerheden door het coronavirus heeft Garage TDI in overleg met de afdeling veiligheid en vergunningen van de gemeente Assen besloten om de vierde editie van het festival te verplaatsen naar 17 tot en met 19 september.

De vierde editie van het festival zou al in het eerste weekend van juni 2020 plaatsvinden. Maar helaas kon dit niet doorgaan vanwege het coronavirus. De organisatie had goede hoop dat het festival in juni 2021 wel weer door kon gaan. Maar dit komt toch nog te vroeg. “Het aantal besmettingen loopt de laatste tijd weer op en de gewenste versoepelingen blijven vooralsnog uit. Er zijn op dit…

Meer lezen…
LucasKemper_Welstaat_LR-52.jpg
18 maart 2021

Audities Ensemble en Theater-Tussenjaar

Garage TDI zoekt jongeren uit Noord-oost Nederland tussen de 14 en 21 jaar voor het spelersensemble en het Theater-Tussenjaar van Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis. Bij Brandstof TDI leren de jongeren hun theatertalent ontdekken en bereiden we de jongeren voor op de diverse hbo-theateropleidingen in Nederland. Op zaterdag 22 mei organiseert Garage TDI audities voor het spelersensemble Het Ensemble en op zondag 20 juni vindt de auditie plaats voor het Theater-Tussenjaar. Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Auditie voor het spelersensemble

Meer lezen…
3 maart 2021

Deelnemers gezocht voor het culturele project Vrijheid in de Broekstreek

In het kader van de Culturele Gemeente Midden-Drenthe initiëren we in het voorjaar van 2021 een documentaire-project met als thema: vrijheid. In dit project krijgen de inwoners (zowel jong als oud) van de drie dorpen van de Broekstreek in Midden-Drenthe (Balinge, Garminge en Mantinge) een hoofdrol. 

Samen met inspirerend gespreksleider Kristof Van Rossem, theatermakers Céline Hoex en Roel Tichelaar, videomaker Demi Tanalepy en projectleider (tevens Broekstreker) Jos van der Werff worden er ideeën, gedachten en ervaringen van de inwoners verzameld over vrijheid in deze tijd. “We gaan groepsgesprekken, onderlinge interviews…

Meer lezen…
27 januari 2021

VACATURE - JeugdTheater Garage TDI zoekt twee leden raad van toezicht

Voor de raad van toezicht van Drents JeugdTheater Garage TDI zijn we per 1 mei 2021 op zoek naar twee nieuwe leden (m/v/x).

We zoeken twee leden voor onze raad van toezicht;

  • Een kandidaat die beschikt over juridische kennis,
  • Een kandidaat die (als bestuurder) actief is in het onderwijs,
  • Affiniteit met het jeugd en jongerentheater en/of cultuureducatie is gewenst.

Drents JeugdTheater Garage TDI

  • Garage TDI is een huis voor het jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroep aanwezig is. Een garage is een werkplek. TDI staat voor Theater- & DansIndustrie. Het is een plek waar geëxperimenteerd,…

Meer lezen…
Theaterhulpcentrale_website.jpg
21 oktober 2020

Lesuitval? Bel onze Theaterhulpcentrale!

Met een enthousiaste pool van theater- en dansdocenten springen wij in zodat het reguliere lesprogramma door kan gaan. De Theaterhulpcentrale bestaat uit een team van zeven ervaren en energieke docenten, allen met een onderwijsbevoegdheid en een Verklaring Omtrent Gedrag. Met de kunstdisciplines theater, dans, muziek en beeldend volgt de Theaterhulpcentrale het reguliere lesprogramma, of delen van het lesprogramma, dat de uitvallende juf of meester die dag ook gegeven zou hebben. Nu behandeld vanuit een kunstperspectief. De Theaterhulpcentrale kan inspringen bij de groepen 3 t/m 8 uit het basisonderwijs.

Nieuwsgierig? Of wil je de Theaterhulpcentrale inschakelen bij jou op school?
👉 Direct naar de …

Meer lezen…
422A1769bbwebsite_0_0.jpg
9 september 2020

Brandstof TDI krijgt rijksbijdrage

We ontvingen het positieve nieuws, dat onze vooropleiding Brandstof TDI, de komende vier jaar opnieuw de rijksbijdrage voor Talentontwikkeling zal ontvangen.

De commissie is ervan overtuigd dat Garage TDI een zeer belangrijke bijdrage levert aan de infrastructuur voor Talentontwikkeling in de regio Noordoost-Nederland!Wij zijn ontzettend blij dat zowel ons festival Art of Wonder (FPK), als onze vooropleiding Brandstof TDI (FCP) de komende vier jaar subsidie ontvangt van het rijk.

Een geweldige waardering en stimulans!

Meer lezen…
Open dag 10 oktober 2020.jpg
21 juli 2020

Start lessen JTS Dynamo

Het is weer mogelijk om je op te geven voor de jeugdtheaterlessen van JTS Dynamo! Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe is de plek binnen Garage TDI, waar kinderen van 6 en jongeren tot 18 jaar op een leuke manier leren toneelspelen. Fantasie, plezier, ontdekking en samenspel vormen het hart van de lesstof.
Eerst even een beetje proeven van de lessen? Dat kan op zaterdag 10 oktober tijdens de open dag! We doen deze middag allemaal leuke theateractiviteiten voor iedereen tussen de 6 en 12 jaar. Gebruik je fantasie, stap in de rol van iemand anders en improviseer erop…

Meer lezen…
Verzet 2020 start.jpg
22 juni 2020

Film in de maak

We zijn begonnen met het project Verzet 2020 over de overval op het huis van bewaring in Assen op 11 december 1944. Onze vooropleiding Brandstof gaat samen met de Digital Art Factory hier een film over maken met een script van Wessel de Vries.

Meer lezen…
WEB_ArtOfWonder_2019_fotoMoonSaris_7786.jpg
31 maart 2020

Art of Wonder verplaatst

Helaas moeten we mededelen dat jeugdtheaterfestival Art of Wonder dat gepland stond in het 1ste weekend van juni niet door gaat. Van 4 tot en met 6 juni 2021 staan wij klaar om van Art of Wonder een geweldig feest te maken!

Meer lezen…