Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

24 oktober 2023

Terugblik Oerlab voor de Toekomst in Norg

Van woensdag 27 september tot en met zondag 1 oktober landde onze grote, oranje, opblaasbare ufo in Norg en bracht Garage TDI met het Oerlab een programma vol creativiteit, theater, muziek, workshops en meer naar de Brinkhofweide. Garage TDI kijkt terug op erg gezellige dagen, waarbij veel bekijks is getrokken onder de Norgenaren.

Tijdens het Oerlab voor de Toekomst doet Garage TDI samen met de bewoners onderzoek naar onze voedingsbodem. Frederieke Vermeulen: "In eerste instantie denk je aan gewassen, maar een gezonde voedingsbodem kun je ook vanuit maatschappelijk oogpunt zien: de samenleving als voedingsbodem voor een goed leven. Samen met bewoners willen we nadenken over wat ze mee willen nemen naar de toekomst en wat ze liever anders zouden zien."

Het was een fijn weekend met mooi weer, waardoor de voorstelling Tot op de bodem (6+) elke keer op het gras onder de bomen kon spelen. Verspreid over de dagen hebben er doorlopend workshops plaatsgevonden. Zo kon jong en oud met Sonja Knoppers een ode aan de bodem schrijven, heeft Marije Lamsma een heerlijke wildplukrisotto voor het publiek verzorgd en werd gewroet in gedachten met Linda van Denderen. Met de ideeënmachine van Superhallo kon eenieder hun eigen ideeën formuleren. Tot slot werd er bij de bingoavond met veel enthousiasme gestreden om de winst.

Élénie Wagner schreef in Café Zwaneveld een ode aan Norg, welke ze onder de ufo heeft opgevoerd. Dit is alvast een voorproefje op zes liedportretten die ze voor het Oerlab van de Toekomst in het voorjaar zal gaan schrijven.

Deze editie van het Oerlab voor de Toekomst was nog maar een teaser. Garage TDI hoopt iedereen dan ook weer terug te zien in het voorjaar, wanneer de vogels weer fluiten en onze ufo terug landt in Norg.

Foto: Moon Saris

Meer weten over Oerlab voor de Toekomst?

Laat je e-mailadres achter. Zo ben je als een van de eersten op de hoogte van nieuws rondom Oerlab voor de Toekomst 2024 in Norg.