Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

21 juni 2023

Vooropleiding brengt muziektheaterroute Schubert.Nu

Op zaterdag 15 juli (15.00 of 19.30 uur) en op zondag 16 juli (15.00 uur) brengen de Vooropleiding van Garage TDI, Kamerorkest Somer en #GoClassic de muziektheaterroute Schubert.Nu. Een muzikale en theatrale wandelroute rondom Molen De Boezemvriend in De Groeve. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via de voorstellingspagina van Schubert.Nu.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de Oostenrijkse componist Franz Schubert zijn bekende liederencyclus Die schöne Müllerin schreef. In de liederencysclus begint een jonge man vol enthousiasme met zijn allereerste baan bij een watermolen. Het is het begin van zijn nieuwe leven en hij is zowel opgewonden als romantisch gestemd. Terwijl hij werkt, wordt hij hopeloos verliefd op de molenaarsdochter. In zijn fantasie heeft zij zijn liefde beantwoord, maar hij komt er gaandeweg achter dat dat een illusie is. Het is deze universele thematiek die het inspirerende uitgangspunt vormt voor Schubert.Nu,

Coproductie met #GoClassic en Kamerorkest Somer
Schubert.Nu
, een coproductie van de theatervooropleiding van Garage TDI en muziekproject #GoClassic. Samen met een professioneel team van theatermakers, componist, schrijver en musici van Kamerorkest Somer, creëren de jongeren van Garage TDI en #GoClassic een eigentijdse en persoonlijke versie van de liederencyclus van Franz Schubert. Deze theatrale en muzikale wandelroute voor jong en oud speelt zich af rondom een Drentse natuur-/erfgoedlocatie molen De Boezemvriend in De Groeve, vlakbij Zuidlaren.

Schubert.Nu is op zaterdag 15 juli om 15.00 en 19.30 uur te zien en op zondag 16 juli om 15.00 uur. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via de voorstellingspagina.