Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

11 april 2023

Garage TDI werkt mee aan De Wijk de Wereld Drenthe

Dit jaar komt De Wijk De Wereld voor de eerste keer naar Drenthe. De Tamboer in Hoogeveen wordt een week lang het buurthuis van de Hoogeveense wijk Wolfsbos. De afgelopen maanden zijn theatermakers namens De Wijk De Wereld Drenthe de wijk Wolfsbos ingedoken om kennis te maken en verhalen op te halen. Één van deze theatermakers is ons hoofd educatie en artistiek assistent van de Vooropleiding Roel Tichelaar.

Roel werkt samen met mensen uit de Molukse gemeenschap die nu in Wolfsbos wonen of er hebben gewoond. In de uiteindelijke voorstelling worden ervaringen en persoonlijke verhalen door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld. De andere makers van De Wijk De Wereld Drenthe dit jaar zijn Sarah van der Meere, Eva van Barneveld, Alex Zomikidane en Tara Salahshor. Zij staan onder artistieke leiding van Leonne de Jong.

De voorstellingen vinden plaats van 11 t/m 13 mei in De Tamboer. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via detamboer.nl

Over De Wijk De Wereld
De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen (en dit jaar voor de eerste keer ook in Drenthe). Ze staan stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van zich horen in de Stadsschouwburg. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater wordt een week lang het buurthuis van de wijk.

Meer informatie vind je op dewijkdewereld.nl