Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

26 april 2023

Vooropleiding speelt voorstelling tijdens Theater Na de Dam

In het kader van Theater Na de Dam brengt de Vooropleiding van Garage TDI direct na afloop van de dodenherdenking de voorstelling Het zijn onze jongens. Deze verteltheatervoorstelling vertelt het verhaal van de overval op het huis van bewaring in 1944 in Assen. Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Het thema van dit jaar is vrijheidsstrijd.

Het is inmiddels bijna 80 jaar geleden dat het een groep jonge verzetsstrijders lukte 31 kameraden uit het Huis van Bewaring in Assen te bevrijden. Spelers van onze Vooropleiding brengen speciaal voor 4 mei deze geschiedenis opnieuw tot leven in de verteltheaterproductie Het zijn onze jongens. De spelers hebben onder begeleiding van theatermakers Maris de Jong en Mika But onderzoek gedaan naar wat er in Assen is gebeurd. Dit onderzoek vormde de basis van de voorstelling Het zijn onze jongens (10+).

Het zijn onze jongens (10+) is op donderdag 4 mei om 21.00 uur te zien bij Garage TDI aan de Industrieweg 8 in Assen. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via garagetdi.nl

Over Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun eigen omgeving ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en gebruiken dit als basis voor hun voorstelling. Meer informatie vind je op de website van Theater Na de Dam.

Meer weten?

Neem contact met ons op.