Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

18 april 2024

Garage TDI viert Cultureel Oogstfeest tijdens Oerlab voor de Toekomst in Gemeente Noordenveld

Van 18 maart tot en met 14 april 2024 stond de oranje ufo van Garage TDI op de Brinkhofweide in Norg met een programma van vier weken. Het thema van de editie in Norg was: onze voedingsbodem. Wat heeft het bodemleven van ons nodig? En wat heb je zelf nodig om te kunnen groeien en bloeien? We proberen grip te krijgen op de omgeving en de wereld onder onze voeten. Zo onderzoeken we samen met jong en oud hoe we de eigen leefomgeving in de toekomst vorm kunnen geven.

De afgelopen periode heeft het artistieke team van het Oerlab voor de Toekomst, onder leiding van artistiek leider Frederieke Vermeulen, hard gewerkt. Het artistieke team bestond in 2024 uit beeldend kunstenaar Vera Vos, muzikant Élénie Wagner, choreograaf Andreas Denk, beeldend kunstenaar Sonja Koppers, praktisch filosoof Linda van Denderen, kok Marije Lamsma en creatief duo Superhallo.

Het artistieke team heeft allerlei projecten uitgevoerd, die kunnen wortelen in de Gemeente Noordenveld. Het Oerlab heeft nieuwe initiatieven als gevolg, zoals het OplapLab van Sonja Koppers en de Voedselverwonderingsexpeditie-expositie van Marije Lamsma. Inwoners gingen in gesprek en deelden hun ideeën tijdens de workshops en opdrachten van Linda van Denderen en bij de ideeënontwikkelaar van Superhallo. Daarnaast is er ook veel kunst gecreëerd, zoals de muzikale portretten van Élénie Wagner en de Norger Dorpsdans van Andreas Denk, maar ook de videoportretten en wandpanelen die door Vera Vos zijn gemaakt.

Garage TDI kijkt terug op een geslaagde editie van het Oerlab voor de Toekomst in Norg. Blijf op de hoogte van het Oerlab en de volgende editie door je aan te melden voor de Oerlab nieuwsbrief. Meld je hier aan.

Oerlab voor de Toekomst is een project van Garage TDI in samenwerking met Stichting Kind en Voeding, Stichting De Nieuwe Leefstijl, WiN en vele lokale partijen en wordt ondersteund door Provincie Drenthe, Podium Platteland, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Het Cultuurfonds, Gemeente Noordenveld en Gemeente Assen.

Foto Moon Saris