1000 kilo watten (14+)

Na een tumultueuze arrestatie moet Izzy een nacht op het bureau doorbrengen. In plaats van haar met rust te laten, blijft die politieagent de hele tijd op haar nek zitten. Izzy is een 15-jarige puber die altijd de confrontatie zoekt, een grote bek heeft en ieders grenzen oprekt tot ze knappen. Deze nacht heeft ze echter de verkeerde tegenover zich. Deze man laat zich niet wegsturen. Deze politieagent blijft. Met zijn onbeholpen, onhandige en soms lompe manieren helpt hij Izzy om zich bloot te geven. In deze nacht ontstaat er een onverwachte connectie, er worden pantsers afgelegd.

'1000 kilo watten' is een voorstelling voor 14+ van Garage TDI in samenwerking met Stichting Route Jack over depressie en de verschillende verdedigingsmechanismen die de mens uitprobeert om hiermee om te gaan. Over hoe eenzaam het kan zijn als je aan een depressie lijdt en over de machteloosheid van de omgeving. Maar ook een voorstelling met humor, luchthartigheid en troost om zo een jong publiek handvatten te geven om de strijd tegen deze, vaak onzichtbare, vijand aan te gaan.

In samenwerking met deskundigen ontwikkelen Garage TDI en Stichting Route Jack een educatief programma rondom de voorstelling. Zij hopen hiermee bij te dragen aan het herkennen en bespreekbaar maken van depressie, onder jongeren en bij hun omgeving. De voorstelling kan ook gespeeld worden voor de ouders en andere naasten van de leerlingen.

TEKST: Daniëlle Wagenaar
REGIE:
Frederieke Vermeulen
SPEL:
Niek van der Horst en Esther Ymkje van Steenis
COMPOSITIE:
Daniël van der Duim (en daarnaast bestaand werk van Bruch, Elgar, Górecki en Schubert)
DECOR:
Marlies Schot
KOSTUUMS:
 Freja Roelofs
Decorbouw:
Beuk Kunst & Konstructie en Brinkman Decor 
STAGIAIRE REGIEASSISTENTIE: Kim Oosterhoff
FOTOGRAFIE:
 Moon Saris

Agenda

oktober 2021

Datum & Tijden
Type
Plaats
Locatie
Opmerking
do 14 okt. nader te bepalen
openbaar
Assen
voorpremière
vr 15 okt. nader te bepalen
openbaar
Assen
première