Campagnebeeld theatrale route Kunst van het leven_LR.jpg
2 maart 2022

Vooropleiding maakt een locatievoorstelling over het leven van Frida Kahlo

Van 8 oktober 2021 tot en met 18 april 2022 staat het Drents Museum in het teken van de bijzondere kunstenares Frida Kahlo tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. In het kader van deze expositie maken de spelers van de vooropleiding onder leiding van drie makers (Céline Hoex, Laurien van Rijswijk en Ivana Diboune) drie performances gebaseerd op het leven van Frida Kahlo. Deze performances komen samen in een theatrale route door Assen die te zien is op 25 en 26 maart. De theatrale route is getiteld Kunst van het leven.

Theatrale route geïnspireerd op het leven van Frida Kahlo
Frida Kahlo schilderde 55 zelfportretten waarin ze haar eigen identiteit onderzocht.
Ze word ook wel de selfie-queen van de twintigste eeuw genoemd. Onder leiding van regisseur Céline Hoex maken de spelers van de vooropleiding een eigen theatrale zelfportret. Geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag Dia de los Muertos maken de spelers samen met maker Laurien van Rijswijk een muzikale performance waarin ze op zoek gaan naar verhalen van hun eigen voorouders. Tot slot maken de spelers samen met Ivana Diboune een dansperformance waarin lichamelijke pijn en eenzaamheid centraal staat.

Kunst van het leven is een theatrale route over het leven van de Mexicaanse schilder Frida Kahlo. Laat je op 25 of 26 maart verassen door drie verschillende performances.

Kaarten zijn vanaf nu hier verkrijgbaar.